Μάθημα 3 δημιουργώντας το ιστολόγιο

Πήγαινε κάτω

Μάθημα 3 δημιουργώντας το ιστολόγιο

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Φεβ 06, 2015 12:09 pm

Γράφοντας μία Δημοσίευση

Ετικέτες σε δημοσίευση
Τόσο οι κατηγορίες όσο και οι ετικέτες χρησιμεύουν στο να διευκολύνουν τους επισκέπτες του ιστολογίου σας να βρίσκουν αυτό που ψάχνουν και να πλοηγούνται πιο εύκολα.
• Οι κατηγορίες είναι όπως τα κεφάλαια ενός βιβλίου παρέχοντας την γενική εικόνα των θεμάτων του ιστολογίου σας.
• Οι ετικέτες είναι σαν τους σελιδοδείκτες που βρίσκουμε στο πίσω μέρος ενός βιβλίου και καθοδηγούν βάση λέξεων για την εύρεση κατάλληλων δημοσιεύσεων.
Οι κατηγορίες μπορούν να έχουν μοναδικά ονόματα και να είναι αρκετά περιγραφικές ώστε ο αναγνώστης να καταλαβαίνει το αντικείμενο της δημοσίευσης που πρόκειται να διαβάσει.

Εισαγωγή συνδέσμων

Η εισαγωγή συνδέσμων στο ιστολόγιο σας είναι μια σημαντική δυνατότητα αφού δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη να κοιτά εύκολα και γρήγορα τις αναφορές σας. Μπορείτε να φορτώσετε αρχεία – έγγραφα στο Google Drive και να δώσετε σε ανάρτηση το σύνδεσμο για να πάρει ο αναγνώστης το αρχείο.

Προσθήκη εικόνων σε δημοσίευση

Για την εισαγωγή εικόνας μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία από τον υπολογιστή σας ή να χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφία από το διαδίκτυο και να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο.
Προσθέστε στις εικόνες σας τίτλο, λεζάντα, εναλλακτικό κείμενο όπου είναι διαθέσιμα γιατί βοηθάνε να εντοπιστεί η σελίδα σας από τις μηχανές αναζήτησης

Εισάγοντας έγγραφα PDF και PowerPoint στις δημοσιεύσεις σας
Σε αρκετά blogs υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσουμε pdf έγγραφα και άλλα αρχεία στο Ιστολόγιο σας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με το ανέβασμα εικόνων. Στην περίπτωση αυτή όμως επιλέγετε «Προσθήκη πολυμέσων». Στο blogspot.com δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και πρέπει να προσθέσετε τα έγγραφα στο Google Drive και να δώσετε σε ανάρτηση το σύνδεσμο για να πάρει ο αναγνώστης το αρχείο.

Ενσωματώνοντας HTML κώδικα σε δημοσίευση

Μπορείτε να ενσωματώσετε οποιοδήποτε κομμάτι HTML κώδικα που μπορεί να περιλαμβάνει: videos, google calendars, vokis, Voicethreads, ebooks, widgets. Απλά αντιγράφετε και επικολλάτε το κομμάτι κώδικα που μας ενδιαφέρει στοn HTML κειμενογράφο στην σελίδα «Νέα δημοσίευση»


Πως να εισάγετε το "Διαβάστε περισσότερα" στο Blogger
Θα παρατηρήσετε το εικονίδιο "Εισαγωγή Μεταπήδησης " στην γραμμή εργαλείων του επιμελητή. Κάντε κλικ στο εικονίδιο αυτό και το "Διαβάστε περισσότερα" θα πρέπει να προστεθεί στο blog σας στη θέση του κέρσορα σας και το άρθρο δε θα φαίνεται όλο στη πρώτη σελίδα του site. Χρησιμοποιήστε τη μεταπήδηση για να κρύψετε τα βίντεο ή άλλα βαριά αντικείμενα.


Μαθηματικοί τύποι σε δημοσίευση ή σελίδα
Για να ενσωματώσετε μαθηματικούς τύπους σε δημοσίευση ή σελίδα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συναρτήσεις LATEX. To LaTeX είναι ένα πολύ καλό σύστημα μορφοποίησης μαθηματικών συναρτήσεων.
Για να ενσωματώσετε κώδικα LATEX σε δημοσίευση σας, γράφετε:

Έτσι, για παράδειγμα το:
δημιουργεί το εξής:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σύνταξης συναρτήσεων LaTex καθώς και έναν “ελεγκτή” συναρτήσεων LaTex μπορείτε να βρείτε στην σελίδα http://www.forkosh.dreamhost.com/cgi-bin/mimetexquickstart.cgi#quickstart


Ενσωμάτωση Video
Η ενσωμάτωση βίντεο και ειδικά video που βρίσκεται στο youtube υποστηρίζεται από τα περισσότερα εργαλεία συγγραφής blog.


Προγραμματισμός Δημοσίευσης για προβολή σε μεταγενέστερη ημερομηνία
Μπορείτε να προγραμματίσετε κάποια δημοσίευση που πρέπει να δημοσιευτεί μεταγενέστερα είτε πρόκειται για λίγες ημέρες ή εβδομάδες χρησιμοποιήστε την επιλογή Πρόγραμμα στα δεξιά της ανάρτησης
Διαχείριση, επεξεργασία και έγκριση των σχολίων
Τα σχόλια είναι σημαντικό κομμάτι ενός ιστολόγιο επεκτείνοντας την επικοινωνία με τους αναγνώστες μας. Για να προσθέσετε ένα σχόλιο σε μια δημοσίευση πηγαίνετε στο κάτω μέρος της δημοσίευσης και γράφετε το σχόλιο σας.
Για να διαχειριστείτε τα σχόλια πηγαίνετε στο πάνελ διαχείρισης Σχόλια


Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 29
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2014

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://htmllessons14.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης